Artsen

De 4 geneesheerspecialisten die het kloppende hart vormen van Carpe Professional Care staan garant voor uiterst kwalitatieve behandelingen. Niet alleen worden ze geroemd in hun vakgebied, ze vullen elkaar ook perfect aan als team. Belangrijke pijlers voor een nauwgezette begeleiding van de patiënt zijn open communicatie en strakke opvolging. Alle artsen hebben ruime expertise en ervaring in laserbehandelingen, fillers en spierontspanners.

Dr. MED. I. Karavani, geneesheerspecialist

Foto-ILAN-1

Dr Ilan Karavani

Dr. Ilan Karavani werd geboren op 22 mei 1961. Hij studeert aan de Universiteit Antwerpen, en wordt dermatoloog met als specialisatie de Dermato-Chirurgie. In 1989 studeert hij Cosmetische wetenschappen aan de V.U.Brussel en wordt hij na zijn promotie ook een stichtend lid van de Belgian Association for Dermato-Cosmetic Sciences.

In 1991 richt hij zijn privépraktijk op die voornamelijk chirurgisch en cosmetisch georiënteerd is. In het jaar 1992 wordt hij verkozen tot Voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Dermato-Chirurgie, in 1997 werkt hij mee aan de organisatie van het wereldcongres van de ISDS International Society for Dermatologic Surgery in Amsterdam.

Dr. Karavani is tevens ook co-auteur van het officiële Nederlandse tekstboek van cosmetische chirurgie. Hij maakte ook deel uit van het redactioneel bestuur van twee dermatologisch wetenschappelijke tijdschriften.

In 2007 schrijft hij zijn filosofische levensbeschouwingen op in zijn boek ‘Het wonder van energie, een spiritueel verhaal’. Zijn liefde voor zijn onderzoek begon al zeer vroeg.

In 1985 werkt hij mee aan het project “Kentanserine” in opdracht van Dr. Paul Janssen van Janssen Pharmaceutica (nu Johnson & Johnson) en vervolgens met het onderzoek naar “buflomedil” voor de firma Abbott. In 2000, vlak na het millennium congres van IMCAS Paris, start hij met zijn team een uitgebreid onderzoeksproject over huidanalyse en de huidveroudering. Het toeval wou dat zijn anti-ageing kliniek in hetzelfde gebouw gelegen was als een kinderdagverblijf. Jarenlang werden de huidanalyses van baby’s vergeleken met die van bejaarden tot het team uiteindelijk de algoritmen van huidveroudering ontdekte. Kort daarop werd de taal van de huid ontcijferd en weergegeven in een code, de huidcode. Een nieuwe indeling in huidtypes is toen geboren. In 2006 werden deze bevindingen innoverend bevonden en als patent erkend.

In 2007 verschijnt het YourSkinType meetsysteem voor de huidanalyse in een software versie. Dr. Karavani past deze technologie en kennis toe voor het adviseren van de esthetische behandelingen volgens huidtype. Dr. Karavani houdt zich momenteel bezig met de research en ontwikkeling van de nieuwste technieken in de huidverzorging, dit zowel op het vlak van actieve cosmetica op maat als op het vlak van high-tech behandelingen die worden uitgevoerd in zijn privé kliniek te Antwerpen. Zijn onderricht en zijn advies in de kliniek staan garant voor de hoogstaande kwaliteit van de zorgen.

Dr. MED. S. Lintermans, geneesheerspecialist

carpe-professional-team-11

Dr Solange Lintermans

Dr. Lintermans heeft zich als specialiste dermatologie bekwaamd in het behandelen van acné en is ook een zeer bekwame anti-ageing arts, die ervaren is in het toedienen van injectables om spieren te ontspannen.

Ze is bijzonder geïnteresseerd in de cosmetologische huidverzorging en de talrijke nieuwe soorten laserbehandelingen van onder meer acné, bloedvaten, pigmentvlekken en huidspanning. Belangrijk voor haar is het behouden van de natuurlijke vorm van ons gelaat, en zij volgt dan ook regelmatig nieuwe cursussen om de nieuwste technieken in het veld van injecties (zowel ontspannend als vullend) op te nemen in haar talrijk aanbod.

Samen met Dr Karavani en Dr van Riet bouwde zij de Carpe Clinic uit tot zijn huidige vorm, waar niet enkel uw huid, maar vooral de mens centraal staat.

Dr. MED. I. van Riet, geneesheerspecialist

carpe-professional-team-04

Dr Ingrid van Riet

Dr. Ingrid van Riet is een dermatologe met een zeer bijzondere interesse in de huidverjonging. Ze heeft een oog voor detail en heeft de nodige bagage om u de juiste aanpak te kunnen aanraden.
Ze is een empathische en rustige persoonlijkheid. Door haar inleving in de behoefte van haar patiënten levert ze uitstekende mooie resultaten, afgestemd op de persoon die voor haar zit.

Wanneer ze in 1993 afstudeerde als dermatologe aan de Universiteit van Antwerpen, gaat ze een samenwerking met Dr. Ilan Karavani aan. Dit is de start van een mooie samenwerking.

Samen met Dr. Karavani en Dr. Lintermans bouwde ze de Carpe Clinic verder uit tot een huidverzorgingscentrum, ondertussen dé referentie op vlak van huidverjonging in Antwerpen en ook ver daarbuiten.

In de loop der jaren heeft Dr. van Riet zich weten perfectioneren in niet-invasieve technieken om de huidveroudering tegen te gaan. Zij volgt hiervoor, op regelmatige basis, diverse internationale opleidingen en nieuwe cursussen. Zo is zij ook steeds mee met de nieuwste technieken en nieuwe ingrepen:

  • de ontspanning van de rimpelvormende spieren
  • het volumeverlies corrigeren; door toepassing van volumes of door eigen vetweefsel
  • het inschakelen van een laser
  • het combineren met de peelings

Deze technieken hebben slechts één doel voor ogen…  de kwaliteit van uw huid verbeteren en de huidverjonging stimuleren.

Hierbij hecht Dr. van Riet vooral veel belang aan de wensen van de patiënt zelf en het natuurlijk overkomen van uw look.

Dr. Silvie Van Eycken

Van-Eycken-Silvie

Silvie Van Eycken

Silvie Van Eycken studeerde met onderscheiding af als arts in 2002 aan de KULeuven. Na verschillende jaren werkzaam te zijn geweest in de curatieve en preventieve sector besloot ze te kiezen voor haar passie: de esthetische geneeskunde en anti-ageingbehandelingen.

Ze genoot intensieve opleiding bij Dr. Karavani en volgde verschillende workshops en congressen.

Frequente bijscholingen om bij te blijven met de recentste technieken op vlak van injectables zijn voor haar een must.

Dr. Van Eycken streeft ernaar om bij elke patiënt de onderliggende, naturelle schoonheid naar boven te brengen op een minimalistisch invasieve manier. Hierdoor werken we ook aan de natuurlijke uitstraling en het zelfvertrouwen van onze patiënten.

Dr Van Eycken legt zich toe op alle inspuitbehandelingen: spierontspanners, volumes en collageenstimulatoren.

MEDISCHE LASERONTHARING: ALLE HUIDTYPEN, ALLE HAARTYPEN, ALLE SEIZOENEN